Penyangak Mudah.Com


Namanya: Enoch Sathes Kumar a/l E Sivakumar
Facebooki: Enoch Sathes Kumar - Malaysia | Facebook
Akaun bank CIMB : 01060083452520
No hpon: +60137556223
Nama Bapa: E. Sivakumar (seorang guru)
Nama Ibu: Bhavani Devi
No tel rumah: 07-789 2312
Alamat Rumah: No 12 A, Jalan Azam 13 Taman Sri Lambak 86000 Kluang Johor.

Modus operanti:
1. Menawarkan jualan murah dalam www.mudah.com
2. Menawarkan jualan murah kepada sesiapa yang mengiklankan diri untuk mendapatkan barang yang dihajati
3. Meminta pembeli memasukkan duit ke dalam akuannya:
4. SMS kepada mangsa kononnya barang dah dibuat penghantaran
5. Tidak menghantar barang.

Sehingga kini hampir RM50K berada dalam akaun si mamat ini, mungkin semuanya adalah hasil dari kerja penipuan melalui cara di atas.

Melalui forum Fotomedia Malaysia Penipu akhirnya rebah jua.... - Forum Fotomedia beberapa mangsa dari utara (Kedah) telah bersatu tenaga bersama ahli forum dari Johor untuk menjejaki rumah mamat ni dan setakat ni 3 orang mangsa telah berjaya mendapatkan kembali semua wang mereka yang ditipu sementara seorang lagi baru mendapat 1/4 dan baki akan dibayar kemudian..
1. Mangsa Per1 (Alor Setar) = Rm1500 (Pembelian Nikon D90)
2. Mangsa ke 2 (Gurun) = Rm1600 (Pembelian Nikon D90)
3. Mangsa ke 3 = Rm800 ( Radio Amatur)
4. Mangsa ke 4 = baru mendapat RM500 dari RM2K yang telah ditipu oleh mamat nih.

Mamat ni dari keluarga baik-baik, bapanya seorang guru yang cukup budiman, sayang sekali anak beliau membuat kerja haram jadah ini di mana pada sangkaan bapaknya anaknya membuka biznis jual air secara online.

Setakat ini hanya mangsa dari utara (Ahli forum Fotomedia Malaysia dari utara) yang berjaya mendapatkan semula wang yang ditipu hasil kerjasama ahli forum dari Selatan (Johor). Siapakah mangsa yang lain belum dapat dikesan dan perlu mendapat pengakuan dari mangsa sendiri. Jika korang telah ditipu dengan mamat ini, sila ambil tindakan segera melalui butiran yang aku berikan di atas. Dan bagi semua forumer di sini, harap ambil perhatian jika ada tawaran jual murah dari mamat ini.. jangan cuba berurusan.

10 comments:

PakciQue said...

Dunia internet memang bahaya. Apa saja yang senang itu memang bahaya.

fucziAvA said...

bapak ngn anak sme jk due2 tuh

Anonymous said...

malu aku tau bdk nie penah skolah dgn aku...perangai x penah brubah...

Azree said...

babi kau enoch!

Anonymous said...

dari kecik sampai besa same jer...

Anonymous said...

Dari sekolah sampai sekarang tpu duit orang gak.bek mampos jer..kecik2 tak nak mati, dah besar nyusahkan orang plak

Plurbuddy Skuppy said...

sengal nye budak. dari skola keje tipu duit orang. modus operandi same dari dulu. jual barang. pastu barang xdapat. alasan beribu. ayah die xde budiman mane. ayah ngan anak same jerk. kuat belit!

Anonymous said...

i

Anonymous said...

this guy is a bastard...
he claims he can help u to get a job in MAS as he knows the human resourse manager by the name of ''mustakim''...he will ask you to deposit some money to his account and claims that money is to give to ''mustakim'' and u will get an offer letter and he will ask u to go to kl and when u sampai kl he will off his phone..my fren pernah kena cheat sampai rm5000.... guys for your infomation this anak babi is studying in UNISEL at the moment..if ur cheated go and find him at his house or unisel.... PLZZZ DONT GET CHEATED BY THIS GUY CALLED ENOCH>>>

if u jumpa dia mana mana call the polis or belasah him je....

bastard!!!!

Anonymous said...

aiseyman,mudah.com mana ada bai.....

Dapatkan Update Segera

Dapatkan Yang Panas Terus Ke Email Anda

Popular Posts